Σκρα 94, Καλλιθέα ΤΚ 17673 Προβολή χάρτη
#ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Login
Ξέχασα τον κωδικό μου Δημιουργία λογαριασμού
210 9583825
Σκρα 94, Καλλιθέα ΤΚ 17673

5 οφέλη που έχει το μαγνήσιο στον οργανισμό σου και δεν το γνώριζες

29.10.2019 5 οφέλη που έχει το μαγνήσιο στον οργανισμό σου και δεν το γνώριζες

Γνωστός ως «το κύριο μέταλλο» το μαγνήσιο είναι υπεύθυνο για περισσότερες από 300 μεταβολικές διεργασίες στο σώμα. Η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να οδηγήσει σε πλήθος συμπτωμάτων, όπως ανεπάρκεια ασβεστίου, κακή καρδιακή υγεία, μυϊκές κράμπες, τρέμουλο, ναυτία, υψηλή αρτηριακή πίεση και αναπνευστική ασθένεια. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να διασφαλίσεις ότι παίρνεις αρκετό μαγνήσιο. Τα συμπληρώματα μαγνησίου χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες, για να διορθωθούν οι ανεπάρκειες του μαγνησίου.
Τι καλό κάνει όμως το μαγνήσιο στον οργανισμό σου; Δες 5 οφέλη του που δεν γνώριζες.

#1. Μειώνει την εμφάνιση των ημικρανιών
Ένα από τα συμπτώματα της έλλειψης μαγνησίου είναι ένας πονοκέφαλος ή ημικρανία. Σε μία μελέτη, οι ασθενείς που έζησαν τακτικές ημικρανίες έλαβαν συμπληρώματα μαγνησίου για 12 εβδομάδες. Στις εβδομάδες 9-12, η συχνότητα των ημικρανιών μειώθηκε κατά 41% στα άτομα που λάμβαναν μαγνήσιο. Μπορεί να μην χρειάζεται οπωσδήποτε να πάρεις συμπλήρωμα μαγνησίου για να μειώσεις την επανεμφάνιση των ημικρανιών, αλλά αυτό να γίνει απλά αυξάνοντας την πρόσληψη τροφών πλούσιων σε μαγνήσιο. Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε χρόνια πάθηση, συμβουλέψου τον γιατρό σου πριν πάρεις οποιοδήποτε συμπλήρωμα.

#2. Αυξάνει την απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων
Οι άνθρωποι που είναι ανεπαρκείς στο μαγνήσιο είναι πιθανότατα ανεπαρκείς σε άλλες βιταμίνες και μέταλλα επίσης. Το μαγνήσιο βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων ασβεστίου και βοηθά στην απορρόφηση της βιταμίνης D. Χωρίς μαγνήσιο, δεν θα είσαι σε θέση να απορροφήσεις σωστά το νάτριο, το κάλιο ή το φώσφορο. Οι ανεπάρκειες αυτών των βιταμινών και μετάλλων μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές ιατρικές ανησυχίες, κάνοντας τη δουλειά του μαγνησίου ζωτική.

#3. Καταπραΰνει τα συμπτώματα άσθματος
Το μαγνήσιο συμβάλλει στη χαλάρωση των μυών του αεραγωγού. Τα άτομα με άσθμα μπορούν να επωφεληθούν από την αύξηση της πρόσληψης μαγνησίου. Οι ασθενείς στο νοσοκομείο για αναπνευστική δυσχέρεια λαμβάνουν μερικές φορές μαγνήσιο για να διευκολύνουν την αναπνοή ή το συριγμό.

#4. «Χτίζει» γερά κόκκαλα
Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό οστών. Ρυθμίζει τα επίπεδα ασβεστίου και ενεργοποιεί τη σύνθεση βιταμίνης D στους νεφρούς. Τα οστά αποθηκεύουν περισσότερο από το πενήντα τοις εκατό του μαγνησίου στο σώμα. Μελέτες δείχνουν ότι όσο υψηλότερη είναι η πρόσληψη μαγνησίου, τόσο μεγαλύτερη είναι η οστική πυκνότητα. Όσοι παίρνουν αρκετό μαγνήσιο καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους, έχουν μικρότερο κίνδυνο ανάπτυξης οστεοπόρωσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις ηλικιωμένες γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, καθώς τα επίπεδα μαγνησίου στα οστά μειώνονται με την ηλικία.

#5. Ανακουφίζει τις μυϊκές κράμπες
Το μαγνήσιο είναι μυοχαλαρωτικό. Τα άτομα που παρουσιάζουν μυϊκούς σπασμούς μπορεί να έχουν ήπια ανεπάρκεια μαγνησίου. Το μαγνήσιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση των κραμπών μετά από τραύμα στα οστά.

Εγγραφή στο newsletter

Άδεια για Ενημερώσεις Δώστε τη συγκατάθεσή σας για όλους τους τρόπους που θα θέλατε να μάθετε νέα μας:

To Hi pharmacy θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο υποσέλιδο οποιουδήποτε email που λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@hipharmacy.gr. Θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

© 2024 HiPharmacy.gr. All rights reserved | Κατασκευή & προώθηση ιστοσελίδας Advisable.gr

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του HiPharmacy και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

Ονομασία προϊόντος # εμφανίζεται σε αυτή τη θέση
Short description goes here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lacinia velit ac interdum gravida. Curabitur porta purus a dui venenatis convallis...

ΚΩΔ.
15.64€